Дарение за факултет „Техника и технологии“ Ямбол

В навечерието на студентския празник 8 декември една от водещите компании в областта направи дарение на факултета „Техника и технологии“ към Тракийския университет. Зам.-областният управител на област Ямбол Христо Колев беше официален гост на церемонията по връчване на дарението във факултета. От днес студентите във филиала на висшето училище в Ямбол ще извършват практикумите си с помощта на специално оборудване – професионален конвектомат, дарен от хранителна компания „Белла България“.

По време на официалната церемония зам. областният управител Христо Колев заяви: „Направеното от „Белла България“ дарение е пример за корпоративна социална отговорност. Ние сме съсредоточени и работим в посока подпомагане и развитие именно на тези практики. Тук говорим вече не за кампании и благотворителни акции, а цялостна политика на компаниите, пряка връзка и отговорност с и към образованието, с цел постигане на устойчиво развитие. С това дарение фирмата прави още една крачка в посока сближаване бизнес и образование, за което и благодарим. “

„Факултетът „Техника и технологии“ провежда последователна политика за разширяване взаимоотношенията с водещи организации относно професионалната подготовка на студентите си. Ние вярваме, че тясната връзка между университета и бизнеса е гаранция за подготовка на висококвалифицирани специалисти“, коментира по повод дарението проф. Красимира Георгиева, декан на факултет „Техника и технологии“

„В „Белла България“ познаваме силата на екипите от отлично подготвени професионални кадри и затова активно работим за развитието на младите експерти в хранителния бранш. Радваме се, че имаме възможността да направим реалната производствена среда по-близка за студентите тук.“, сподели Левон Григориан, R&D мениджър в „Белла България“.

Хранителната компания оперира на територията на Ямбол от самото й създаване през 1997 г. и активно работи за установяване и поддържане на пряка връзка между академичните среди в страната и бизнеса чрез обмяна на опит и съвместни инициативи.