Горски служители от териториалните поделения на ЮИДП се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“

Над 200 горски служители от териториалните поделения в обхвата на Югоизточно държавно предприятие – Сливен, се включиха в националната кампания „Да изчистим България заедно“. На 16 и 17 септември бяха почистени горски територии, като бяха събрани и извозени към регламентирани сметища големи количества строителни и битови отпадъци, изхвърлени сред природата.
Горски служители от Държавно горско стопанство – Айтос почистиха горските територии в района на с. Руен. Служители от Държавно горско стопанство – Сливен и неговият директор инж. Ивайло Русев, заедно с колеги от Регионална дирекция по горите – Сливен, събраха отпадъци край пътя Сливен – вр. Българка. А лесовъди от Държавно горско стопанство – Тунджа разчистиха изхвърлените боклуци край пътя към местност „Ормана“, както и самата местност. През двата дни горските служители успяха да съберат близо 400 чували с отпадъци от всякакъв вид, всички изключително опасни и застрашаващи здравето на гората.
Всички лесовъди, включили се в инициативата по почистване, се присъединиха към тазгодишния призив на националната кампания – „Подай ръка на природата!“. Те споделиха, че според тях са необходими много работа и съвместни усилия с гражданите, за да се предотврати замърсяването на горски територии и пътища, посещавани най-често от туристи. Горските експерти още веднъж призовават всички гости на гората за самосъзнание и чувство на отговорност, за да запазим природата чиста. Те вярват, че с тази инициатива ще имат силата да вдъхновят и да дадат добър пример на хората, които посещават горите и че опазването на природата чиста трябва да бъде приоритет за всеки един от нас.