Георги Георгиев, кмет на община „Тунджа“: Силата на тунджанци е в единението!

Скъпи тунджанци,

Честит Ден на община „Тунджа“, честита 35-та годишнина!

Щастлив съм, че отново успяхме да бъдем заедно в изпъстрената с прояви празнична програма и да усетим радостта на празника, така както само ние – тунджанци, можем – с душа и сърце.

Изминалите пъстри фолклорни празници ме изпълниха с гордост, че жилавият тунджански дух не може да бъде пречупен от никакви изпитания, а корените и традициите ни дават сила и ни вдъхват увереност за доброто, което предстои.

През тази година община „Тунджа“ навършва 35 години, съчетали младост, опит, мъдрост и непрекъснат стремеж към развитие.

През 1987 г. тя е създадена като обединение на 44 села, с мисията да бъде близо до хората, да решава по-успешно техните проблеми и да подобрява условията на живот във всяко едно от населените й места.

Поклон към първите, положили здравите темели на нашата община и на всички следващи ръководители и експерти, които продължиха и доразвиха тяхното дело!

Само две години след създаването на нашата община, тунджанци на референдум са заявили своето категорично „Да“ за нейното съществуване.

35 години община „Тунджа“ следва упорито предначертания й път, утвърждавайки с достойнство правилността на избора на своите граждани.

Като община, през цялата си история, „Тунджа“ е преследвала високи цели, за да докаже успешното си развитие и да работи в полза на хората.

Винаги съм вярвал, че силата на нас – тунджанци, е в чувството за единение и в усещането за принадлежност към едно цяло.

Най-важното, с което трябва да се гордеят  тези близо две поколения, дали своя дан за развитието и утвърждаването на общината, е, че днес „Тунджа“ е общност, в която всеки знае, че ще получи помощ, когато му е трудно, че има толерантност в отношенията между хората и разбиране, че посоката и целите ни са общи.

Вярвам, че хората във всяко от нашите 44 села оценяват стремежа да бъдат равнопоставени в отношението, в направеното, в предоставените услуги. А това се постига с отговорност и  отдаденост, с откритост, честност и почтеност на всички, които работим за добруването на нашите граждани, и на тези, които са го правили преди нас.

Многобройни са успехите, постигнати с общите усилия и упорит труд на всички тунджанци, които работят и милеят за нашата община.

Има още проблеми за решаване и ни предстои много работа, но това ни мотивира още повече.

Вярвам, че ще успеем, защото са правилни пътят и посоката и е общ стремежът към добруването на хората в общината и към подобряването на живота в нашите села!

Благодаря на всички тунджанци, които са ни вярвали и подкрепяли в годините, и на тези, които са ни критикували и са били наш коректив!

Благодаря на всеки, който е вложил труда си и е помогнал за развитието на нашата община, за да бъде днес тя модерна, съвременна и добре работеща.

Вярвам, че жилавият тунджански дух и любовта към нашата община ни дават сили да продължаваме напред!

Честит празник и нека да пребъде община „Тунджа“!