В Ямбол започнаха снимките на българския игрален филм „Далеч от брега“

В Ямбол днес започнаха снимките на най-новия български игрален филм – „Далеч от брега“ на режисьора Костадин Бонев. Символичният старт на снимките на филма бе даден в заведението „Веселото кебапче“  в к-с „Зорница“, което се превърна в първата снимачна площадка. Сцените от филма ще бъдат заснемани на различни места в града – в театралния салон на читалище „Съгласие“, в градския парк, пред съдебната палата и др.

       „Избрахме да снимаме в Ямбол, защото градът е забележителен и тук срещнахме съпричастност, която рядко може да бъде видяна.Чувстваме се уютно и удобно, сякаш сме си у дома“, заяви днес режисьорът на филма Костадин Бонев. „Ние разказваме една история, която е универсална и в която става дума за човек на духа, който живее в бездуховно време“, допълни още режисьорът.

       В кино-продукцията участват култови актьори от родната театрална и филмова сцена. Сред тях са Пенко Господинов, Стефан Вълдобрев, Иван Петрушинов, Цветана Манева, Жорета Николова, Йоана Буковска, Радина Кърджилова, Мая Новоселска.

Работата на екипа ще продължи четири седмици, а премиерата ще бъде през 2018 година. Продукцията се реализира със съдействието на  Националния филмов център и  община Ямбол.