В ход е подготовката на инвестиционен форум „ТУНДЖА“

Община „Тунджа“ стартира подготовката на Инвестиционен форум „Тунджа“, който ще представи икономическата активност на бизнеса на територията й. Форумът ще се проведе на 22 април – Международен ден на Земята и Празник на Община „Тунджа“.

            На форума ще бъдат презентирани вече реализирани бизнес инициативи, проекти в процес на реализация и нови инвестиционни намерения с висока добавена стойност за развитието на територията. Целта на Инвестиционен форум „Тунджа“ е да бъде реална и пълноценна среда за комуникация между бизнеса, който инвестира на територията на общината, както и между него, местната власт и институциите, имащи отношение към работата му.

            През месец март на нарочно обособено пространство на сайта на Община „Тунджа“ ще бъдат представени профилите на инвеститорите, които ще участват във форума с портфолио на съответната инвестиция. Важен елемент от бизнес представянето, освен стойността на инвестицията и периодът на реализацията й, ще бъде още броят на работните места, които тя ще ангажира.

            Инвестиционен форум „Тунджа“ има амбицията да се превърне в реална, прагматична среда за комуникация между бизнеса и местната власт в полза на развитието на местните общности. Той е провокиран от високата инвестиционна активност на територията и необходимостта тя да бъде представена и комуникирана с обществото и институциите.

            Важни акценти във форума ще бъдат вече реализирани устойчиви инвестиции в машиностроенето и логистиката, както и тяхното последващо развитие; мащабните проекти в областта на енергия от възобновяеми източници, концесиите на подземни богатства, развитието на традиционния за територията поминък – селското стопанство и др. Във фокуса на форума ще бъдат и намеренията за изграждане на нови индустриални зони в Община „Тунджа“, както и такива, включващи територията й.