В село Дражево отбелязаха 170 години от рождението на Георги Дражев

На 26 април 2018 г., в село Дражево се проведе честване, посветено на 170 години от рождението на Георги Дражев – патрон на селото.

Организатор на мероприятието e Кметство Дражево, с подкрепата на Община „Тунджа“ и Народно читалище „Прогрес – 1936“, училището, детската градина и клуба на пенсионера в селото.

Да отдадат почит към паметта на загиналия революционер, пред паметната плоча в центъра на селото, цветя поднесоха кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев, заместник – кметовете Станчо Ставрев, Ели Василева и Георги Чалъков, секретарят на общината Андон Кръстев, общински съветници, кметът на селото Дяко Дяков, кметове и кметски наместници от общината, представители на културни и образователни институции, общественици, жители и гости на цялата община.

Кметът на село Дражево Дяко Дяков приветства присъстващите и направи кратка ретроспекция за живота на Георги Дражев.

Приветствие към присъстващите отправи кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, като акцентира върху значимостта от делата и саможертвата на Георги Дражев за свободата на Република България.

Празникът продължи с богата празнична програма, с изпълненията самодейците от танцов състав „Дражевчета“ и певческата групата за автентичен фолклор при народно читалище „Прогрес-1936“, с. Дражево, певческа група от клуб на пенсионера „Райна Княгиня“ с. Хаджидимитрово и обединен танцов състав при Кметство, с. Кабиле.

В програмата за празника взеха участие и оркестър „Преслав“ със солистка Стоянка Чирпанлиева.

Пъстроцветният и вълнуващ празник завърши с традиционно българско хоро.