В знак на уважение

Традиционното празнично шествие по повод 24 май – Денят на българската просвета, култура и славянска писменост, в което вземат участие представители на детски градини, учебни заведения, културни институти и множество граждани, тази година няма да се проведе предвид извънредната епидемиологична обстановка в страната, която е в сила до 14 юни.

            В знак на уважение и признателност кметът на Община Ямбол изпрати своя поздравителен адрес по случай този най-светъл и български празник до всички детски градини, училища, читалища и културни институти в град Ямбол, придружен с най-новата книга на писателя Георги Господинов, родом от Ямбол и негов Почетен гражданин.

            Припомняме, че връчването на наградите за образование и наука на името на Ради Иванов Колесов ще се състои на церемония при закрити врати на 26 май, вторник, от 10:00 в Културно-информационен център „Безистен“. Предвид изискванията на Министерството на здравеопазването за спазване на социална дистанция, удостоените с почетния знак „Герб на Община Ямбол“ ще получат своите отличия на втора церемония от 10:30 часа. Носителят на наградата за изкуство и култура на името на Жорж Папазов големият български художник, живописец и илюстратор Иван Димов ще получи своя приз на Тържествената сесия на Общински съвет Ямбол на 8 юни, понеделник, когато ще бъде открита и традиционната изложба „Светлината“, на която той е специален гост.