Във войскови район Кабиле откриха тържествено Новата учебна година

   „През последните години, сигурността и отбраната на страната ни са във фокуса на обществото и нашата Родина разчита на всеки един от нас. Днес, с висок дух и по-силни от вчера сме пред предизвикателствата, но аз съм убеден, че заедно ще ги превърнем във възможности за нашите военни формирования и Втора механизирана бригада.” – посочи в словото си пред военнослужещите командирът на 42-ри механизиран батальон – Ямбол подполковник Ивайло Иванов, който тържествено прие строя на личния състав от двете формирования от състава на Втора механизирана бригада.

Тържественото откриване на Новата Учебна 2018-та Година в 42 механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион се състоя в утрото на 08.01.2018г. на строевия плац, във войсковия район край Ямбол.

Подполковник Иванов пожела на военнослужещите здраве, напредък, лично и професионално удовлетворение и изрази уверението си, че ще ги подкрепя в предстоящите динамичните дни на учебно-бойната дейност и ще насърчава стремежа им за развиване на професионални знания и умения.

В тържествения час, здраве и напредък на личния състав пожела и командирът на 20-ти самоходен артилерийски дивизион подполковник Георги Георгиев, който подчерта постигнатите резултати през изминалата година и благодари на всички за високия професионализъм и настойчивостта, които показват в ежедневната си работа.