Въвежда се временна организация на движението във връзка с ремонтни дейности по ул. „Арда“

Община Ямбол уведомява водачите на моторни превозни средства, че във връзка с ремонтни дейности по ул. „Арда“ в зоната пред входа на магазин „БИЛЛА“, през кръстовището с ул. „Димитър Благоев“ до магазин „Хикови“, в периода от 10.08.2020г. до 28.08.20202г. ще бъде въведена временна организация на движението както следва: Движението по ул. „Димитър Благоев“ в двете посоки ще бъде преустановено в участъка от кръстовището с ул. „Жорж Папазов“ до кръстовището пред входа на Градската градина и бензиностанция „ШЕЛ“. Определен е обходен маршрут както следва:

В посока към града – на кръстовището до бензиностанция „Шел“ се завива надясно по улицата край Градската градина и край ж.к „Златен рог“ до кръстовището с ул. „Дружба“, продължава се наляво по ул. „Дружба“ и ул. „Николай Петрини“ до кръстовището с ул. „Г. Дражев“,завива се наляво по ул. „Г. Дражев“ и ул. „Бузлуджа“ до кръстовището с бул. „Димитър Благоев“, където се продължава направо или надясно.

Автобусите и тежкотоварните коли да използват кръстовището при „ХЕС“, надясно по ул. „Ямболен“ и по моста срещу „Търговията“ се включват в гореописания маршрут.

В посока от града – от кръстовището на бул. „Димитър Благоев“ с ул. „Жорж Папазов“ се завива наляво по ул. „„Жорж Папазов“ и ул. „Г. Дражев“ до кръстовището с ул. „Николай Петрини“, завива се надясно по  ул. „Николай Петрини“ и ул. „Дружба“ до кръстовището с улицата край ж.к „Златен рог“ и реката продължава се по нея до кръстовището с бул. „Д. Благоев“ срещу бензиностанция „ШЕЛ“.

            Автобусите и тежкотоварните коли да използват моста срещу „Търговията“, ул. „Ямболен“ и кръстовището при „ХЕС“.

Спирките от градския транспорт: две в посока от града и една в посока към града в затворения за движение участък от бул. „Д. Благоев“, както и спирката до централния вход на Градската градина за извънградските автобусни линии няма да функционират за периода на ремонтните дейности от 10.08.2020г. до 28.08.20202г. 

Дейностите са във връзка със строеж „Реконструкция на Главен колектор ІХ и водопровод по трасето“, който се изпълнява в рамките на проект „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Ямбол – изграждане на ГПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Ямбол – втора фаза“. Проектът се реализира по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“

Община Ямбол се извинява за причинените неудобства.

Молим гражданите за търпение и разбиране.