Всички задължения към Община Ямбол могат да бъдат заплащани онлайн или на касите на EasyPay

Община Ямбол напомня на гражданите, че за тяхно улеснение местните данъци и такси могат да се заплащат по няколко начина:

  1. Плащане онлайн чрез сайта на община Ямбол, секция Електронни услуги: – https://yambol.bg/услуги/електронни-услуги, с ЕГН и клиентски идентификационен код /КИН/. КИН се получава лично в Центъра за административно обслужване в Община Ямбол.
  2. Лесно и бързо в касите на Easypay и през интернет системата E-pay. Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН на физическите лица или БУЛСТАТ на фирмите. Избирайки този вариант, гражданите няма нужда да идват до сградата на Община Ямбол. Плащанията се приемат от всички каси си Easy Pay в България.

На територията на град Ямбол Easypay има каси в различни райони на града. За улеснение на гражданите публикуваме техните адреси:

 

  1. ж.к. „Георги Бенковски“ №57А;
  2. Петолъчката, бензиностанция OMV;
  3. ул. „Стефан Караджа“ № 33;
  4. ж.к „Възраждане“ бл.43 /отзад/;
  5. ул. „Цар Самуил“ № 7;
  6. бул. „Цар Иван Александър“ № 3;
  7. пл. „Освобождение“ №10;
  8. ул. „Богомил“ № 2;
  9. ул. „Граф Игнатиев“ №248;
  10. ул. „Бузлуджа“ № 13;
  11. ж.к. „Васил Левски“ №1,вх.Д;
  12. ул. „Димитър Благоев“ № 12;
  13. ул. „Георги Сава Раковски“ №13;
  14. ул. „Граф Игнатиев“ № 42А;
  15. ул. „Търговска 85“, мн Т Маркет;
  16. ул. „Арда“ № 7, магазин Билла;
  17. ул. „Граф Игнатиев“, бензиностанция ОМV;
  18. кв. „Златен рог“, ул. „Дружба“ № 51;
  19. кв. „Златен рог“, ул. „Златен рог“ № 80 /до бл. 11/;
  20. кв. „Каргон“, ул. „Д-р Кръстев“ № 2;
  21. кв. „Каргон“, ул. „Ж.Андреев“ № 21;
  22. Околовръстен път – юг, местност Дюзлюка, до „Лукойл“;
  23. ул. „Богомил“ № 9;
  24. ж.к. „Златен рог“ № 176;
  25. кв. „Хале“, ул.“Любен Каравелов“ № 21.

 

Плащането от разстояние спестява много време, а при извънредната епидемиологична обстановка осигурява и сигурност. Онлайн плащането спазва и закона в последователността на издължаване на данъка – от най-старо към най-ново задължение. Всички задължения се извличат веднага, заплащането става в реално време и веднага се отразява в Община Ямбол, като по този начин не се допуска двойно плащане на данъка.

Напомняме, че всеки един автомобил с регистрация в община Ямбол може да мине годишен технически преглед веднага след като данъците му бъдат заплатени автоматично някъде в страната или чужбина. Плащането спазва и 5%-ната ежегодна отстъпка до края на всеки април.

  1. Гражданите могат да платят своите данъци и на място в сградата на Община Ямбол в Центъра за административни услуги и информация, както и в изнесения офис в комплекс „Г. Бенковски“ (в сградата на Български пощи).