Войскови район Кабиле домакин на семинар за офицери

Офицери от Сухопътните войски обмениха опит с офицери от Сухопътните войски на САЩ, на семинар, провел се в изминалите 3 дни във войскови район Кабиле в Ямбол. За времето от 24-26.07.2018г. те участваха в мероприятие, в изпълнение „План за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2018г.”

От българска страна взеха участие офицери от състава на Втора механизирана бригада, а от американска страна – офицери, част от състава на Сухопътните войски на САЩ, базирани в Съвместен център за подготовка – Хохенфелс, Германия.

В рамките на темата „Методическо земно таргетиране”, офицерите от артилерията и разузнаването обмениха опит и обсъдиха въпроси, свързани с процеса по съвместно определяне на целите за поразяване и координиране на огневата поддръжка.

При разбора, проведен в последния ден, всички участници изказаха мнения относно подготовката и провеждането му и споделиха впечатленията си от съвместната работа и своите очаквания за следващи съвместни срещи от подобен характер.

За българските участници, трите дни заедно с американските партньори бяха полезни и ползотворни.

Пресцентър