Военни формирования в Ямбол ще честват Празника на Сухопътните войски с приятели на Българската армия от Ямболска област

В навечерието на 19 ноември – Празника на Сухопътни войски, 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион ще честват тържествено празника с гости и жители на Ямболска област, на 16.11.2017г. във войскови район Кабиле. Вратите на двете формирования от състава на Втора механизирана бригада ще бъдат отворени за обществеността в 10.00 часа, когато ще започне  тържествената програма включваща строяване на личния състав и приемане на строя от Командира на 42-ри механизиран батальон подполковник Ивайло Иванов, награждаване на военнослужещи, постигнали отлични професионални резултати, след което ще се извърши показ на въоръжение и техника.

В рамките на Деня на отворените врати основните образци на въоръжение и техника на формированията ще бъдат изложени на специално развърнати места, като военнослужещите ще извършат показ на МТЛБ на пехотата, 120-милиметрова минохвъргачка Б1-10 „Тунджа”, противотанкова гранатохвъргачка СПГ – 9, ПТУРК (противотанков управляем ракетен комплекс) „Фагот”, ракетен комплекс „Стрела-2М”, зенитна установка „ЗУ-23-2 (КОМ)”, бронетранспортьор БТР, Хамър HMMWV – M1151 A1, Танков влекач, Товарен автомобил с повишена проходимост Мерцедес „Зетрос”, специален химически автомобил УАЗ 496Б „МАЯК-401”, Леко стрелково оръжие – Пистолет „Макаров”, автомат „Калашников”- АК-47, лека картечница ПК и ръчна противотанкова гранатохвъргачка РПГ-7В, снайпер MSG 90A1, самоходна артилерийска установка 2С-1 „Гвоздика”, буксирна гаубица М-30, машина за управление на огъня от автоматизирана система за управление на огъня „Вулкан” и оптически разузнавателни средства.

На мултимедиен екран ще бъдат презентирани моменти от войсковия живот на личния състав на двете формирования, както и презентационни филми за Сухопътните войски. Празничната атмосфера ще се допълва от военни маршове, ще бъдат осигурени и топли напитки за посетителите.

Приятелите на Българската армия ще имат възможност да направят своите вълнуващи снимки за спомен и да усетят духа на празничния ден във двете формирования от състава на Втора Тунджанска механизирана бригада.