Вицесветовна шампионка дари грамотите си на община „Тунджа“

Елена Калчева от Клуб по спортни танци „Тандем“ – Тунджа представи на редовния брифинг на Община „Тунджа“ големия си успех – два сребърни медала на Световно първенство по спортни танци в италианския град Пиеве ди Ченто. Заедно с партньора си Филип Георгиев те станаха световни вицешампиони за латиноамерикански и стандартни танци при юноши младша възраст. Най-интересното е, че те са нова танцова двойка и се подготвиха на такова високо ниво само за един месец, подчерта треньора им Георги Найденов.
„Аз тренирам спортни танци от 5 години, защото този спорт е много изящен и красив. Предишният ми партньор беше Георги от с. Кукорево, а сега усилено тренирам с Филип, защото искаме да станем още по-добри“, сподели Елена и благодари на треньорите си Георги Найденов и Станчо Иванов.
Успехът на Елена и Филип е исторически, защото такъв шампионат се провежда за първи път, той включва задължителна програма и всички елементи се изпълняват точно както трябва „като по учебник“, обясни значението на успеха треньорът Станчо Иванов.
Като жест на благодарност за подкрепата към техния клуб Елена подари на кмета на Община „Тунджа“ Георги Георгиев грамотите от световното първенство.
Община „Тунджа“ от години стимулира и насърчава най-изявените си таланти чрез Фонда за подпомагане на ученици и студенти с успехи в изкуството и спорта.
На 6 и 7 май в Ямбол ще се проведе Държавно първенство за 2023 г. и Международен турнир „Диана Къп 2023“. По традиция Община „Тунджа“ съдейства за организацията и провеждането му.