Великден в село Симеоново

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Спазвайки добрата традиция, десетки симеоновци и гости на с. Симеоново, община „Тунджа”, се хванаха на хоро на площада на селото, което се изви на връх Великден.

            Официален старт, на фона на празничен камбанен звън, дадоха малкия Кристиян Желев със стихове за Великден и самодейки при читалището с великденски песни.

            Празнично слово и пожелания за здраве и топлина във всяко семейство поднесе кметът на селото Румяна Илчева. Тя отправи апел за великденска дарителска акция, която да подпомогне довършването на градежа на местния храм „Свето Рождество Богородично” и отварянето на неговите двери в най-скоро време.

За веселието на всички симеоновци и гости, организаторите, бяха поканили фолклорна формация „Настроение” с ръководител Станимир Иванов и солистка Дора Георгиева, както и местния млад гайдар Хрисимир Недев.

Всички присъстващи на празника имаха възможност да посетят етнографската сбирка „Изкуството и таланта на ръцете”, официално открита през 2015 година, както и уютните места за отдих в красивия симеоновски парк.

Великденското хоро на симеоновци беше своеобразен символ на единение: рамо до рамо, ръка в ръка, в единна стъпка да бъдем заедно и да дадем любов и добруване на своето село, на своята община, на България, на света.

Празниците в село Симеоново продължават и на 21 април, когато от 15.00 часа селото ще бъде домакин на общинския празник „За хляба наш”, посветен на 30-годишнината от създаването на Община „Тунджа” и Деня на Общината – Международния ден на Земята – 22 април.

 

Николина Петрова

Секретар на читалище „Искра-1931, с. Симеоново

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA