БЧК набира деца за лятно училище по плуване

Ямболската червенокръстка организация продължава с подбора на деца на възраст между 7 и 11 години, за организиране на обучения във ваканционната програма „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм“. Продължителността на обучението за всяка група е 20 /двадесет/ занятия, при следния график:

  • 26 юни – 21 юли 2023г.
  • 03 юли – 28 юли 2023г.
  • 24 юли – 18 август 2023г.

      Програмата се осъществява срещу заплащане и има за цел изграждането на начални плувни умения и формиране на безопасно поведение във и около водата, за намаляване на риска от водни инциденти сред деца,  чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники, начини за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент и елементарни способи за оказване на първа помощ.

        Всички занятия ще се провеждат на плувния басейн в ПГ „Васил Левски” в град Ямбол от квалифициран и високо мотивиран обучаващ екип – треньор, воден спасител и специалист „Водноспасителна дейност“ и „Първа помощ“ в  БЧК-Ямбол.

        След приключване на обучителната част, ще се провежда заключително занятие със състезателни игри и демонстрации на усвоените начални плувни умения, спасяване на удавник със спасителни средства и оказване на първа помощ при воден инцидент.

         За повече информация последвайте фейсбук страницата: Лятно училище по плувцане и превенция на водния травматизъм или се обадете на телефон 0886 344 250 – Добриела Праматарова.

           

                                                         ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК-ЯМБОЛ