БЧК започва раздаването на хранителни продукти

В зала „Юбилейна“ в БЧК – Ямбол се проведе работна среща във връзка с изпълнение на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане на най-нуждаещи се лица, съфинансирана от ЕС. В работната среща участваха представители от Регионална дирекция „Социално подпомагане“ / РДСП / – Ямбол, представители от Дирекция „Социално подпомагане“ / ДСП /- Ямбол и медии.

Директорът на Секретариата на ОС на БЧК – Ямбол, инж. Митко Филипов откри срещата и представи участниците в нея, като благодари на г-жа Мария Славова, Директор на Дирекция „Социално подпомагане“- Ямбол и представителят на РДСП – Ямбол, за доброто партньорството между институциите при реализиране на програмата до момента.

По време на работната среща бяха обсъдени целевите групи, обхванати по програма ФЕПНЛ план 2017г., графици за раздаване на хранителните продукти и временни пунктове за област Ямбол.

Участниците в работната среща се уточниха занапред да координират действията си при постъпили въпроси от страна на граждани с трайни увреждани; от лица, пропуснати в списъците, предоставени от Агенцията за социално подпомагане и други организационни въпроси.

Подробна информация за периода на раздаване и пордуктите има разлепена в териториалните структури на Агенцията за социално подпомагане и в офиса на БЧК – Ямбол.

На 17 декември 2018г. започва раздаването на хранителни продукти във Временен пункт Ямбол, намиращ се в к-с „Хале“ и ще продължи до 31.01.2019г.

 

 

Областен Секретариат на БЧК – Ямбол