БСП-Ямбол излезе с номинации за предсрочните парламентарни избори

Областният съвет на  БСП в Ямболска област номинира кандидатите за народни представители в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 9 юни. Очакванията, че екскметът на община Тунджа Георги Георгиев ще се кандидатира и дори ще бъде водач на листата за 31 МИР- Ямбол се оказаха само слух. Източници от Областния съвет потвърдиха пред ЯмболПРЕС, че г-н Георгиев си е направил самоотвод и като водач на листата, и като кандидат за народен представител. Мотивите, които е изтъкнал за отказа си са достойни за уважение. Той смята, че е необходимо на предни позиции и в партията, и в държавата периодично да бъдат избирани млади хора със знания и възможности, за да не застарява членската маса на партията и държавната администрация в страната. Георги Георгиев намира своето място не в законодателния орган на държавата ни, а в местните органи за самоуправление, където би бил по-полезен със знанията и опита си.

          Останалите кандидатури в листата за 50 ОНС от Ямболска област, които Националният съвет на БСП ще одобри на 28 април т.г. са: доц.д-р Милен Димов, включен и в листата за ЕП, Красимир Йорданов от Ямбол, Йордан Йорданов от община „Тунджа“, Петър Гендов от Елхово. В квотата за коалиционни партньори от ПК „Екогласност“ се очаква да бъде предложен арх. Александър Василев от Ямбол. За момента все още не е изяснена кандидатурата от гражданската квота. Очаква се тя да бъде предложена от Общинската организация на БСП в гр.Болярово. Вероятно ПК „Тракия“, коалиционен партньор на БСП, няма да предложи кандидатура и в предстоящите извънредни парламентарни избори.

           Доц.д-р Милен Димов и арх. Александър Василев бяха включени и в листата с водач Кристиан Вигенин за 49 ОНС през 2023 г.

            Към този момент не е известно и името на водача на листата за 31 МИР-Ямбол ,което според Устава на БСП ще бъде определено от Националния съвет.

            Социалистите ще участват в изборите отново под името Коалиция „БСП за България“