„БСП за България“ подмлади листата си за предсрочните парламентарни избори

С обновена и подмладена листа се явява на предсрочните парламентарни избори на 11 юли „БСП за България“ в Ямболски избирателен район.

Водач отново ще бъде досегашният народен представител Кристиан Вигенин, който в момента е и председател на националния предизборен щаб на „БСП за България“. Той е зам.-председател на БСП по международна дейност, външна политика и европейски въпроси и зам.-председател на 44-то и 45-то Народно събрание. По образование е магистър по „Международни отношения“ и „Макроикономика“, бил е евродепутат и министър на външните работи.

На втора позиция „БСП за България“ отново залага на лекаря от Спешно отделение в ямболската болница Райно Георгиев. Той е на 36 г., с над 10 години стаж в спешната медицина. Областен председател е на Младежкото обединение на БСП, в момента е и общински съветник в града.

Ново лице в листата е 38-годишният Владимир Стоев, който е на трета позиция. По образование е психолог и финансист, от 13 години работи в община „Тунджа“, в момента е директор на дирекция „Отбранително-мобилизационна подготовка, обществен ред и сигурност“.

Четвърти е Стоян Овчаров на 62 г. енергетик, работи в Мини „Марица изток“. Той е и общински съветник в Елхово.

На пета позиция е Здравко Златаров, представител на коалиционния партньор АБВ. Той е на 54 г. педагог по образование, в момента е управител на застрахователна компания.

Шести отново е най-младият представител в листата – 30-годишният учител Койчо Койчев в СУ „Пейо Яворов“ – Стралджа, който е и общински съветник в родния си град.

На седма позиция е представителят на гражданската квота – треньорът по скокове батут и акробатика Нина Недялкова.

На осмо място в листата е 32-годишната Красимира Юрукова – Стоянова. Тя е представител на Политически клуб „Екогласност“. Завършила е „Аграрна икономика“, специалист обработка на данни в онлайн маркетингови проучвания, в момента учи за инженер за софтуерни тествания.

Кандидатите за народни представители са доказани специалисти в своите професионални сфери, средната им възраст е 44 години.

„Стремежът ни е да стигнем до повече хора с нашите послания и да спечелим по-голяма подкрепа. Поставяме си за цел да бъдем отново първа политическа сила в областта и листата с най-висока подкрепа в цялата страна. И най-важното да си върнем втория мандат, който системата на разпределение несправедливо ни открадна“, коментира водачът Кристиан Вигенин след одобряването на листата от Националния съвет на БСП.