Броени часове до концерта на „Юрая Хийп“ в Ямбол

По-малко от 48 часа остават до концерта на „Юрая Хийп“ в Ямбол. Култовата британска група ще забие на централния площад в града на 2 юни вечерта. Концертът е по повод празника на Ямбол е с вход свободен за жителите и гостите на града.

За изявата си тук „Юрая Хийп“ пристигат със специален екип, включително тон-режисьор, специалист по сценичното осветление, тур-мениджъра на групата и др. За обезпечаването на перфектен звук по време на концерта към България вече пътуват два буса с апаратура от Великобритания.

Част от състава и специализираният екип пристигат още утре, а самият основател на групата Мик Бокс ще акустира в Ямбол в деня на концерта. Събитието е с начален час 20.00. „Ще бъде фантастично шоу!“, сподели легендата преди няколко дни в специално видео. „Юрая Хийп“ са подготвили едни от най-емблематичните парчета, превърнали групата в класика в историята на рока. Easy Livin, Wizard, Gipsy, Sunrise, Look at Yourse и разбира се, мега-хитът July Morning, са сред селекцията за концерта в Ямбол.

Преди „Юрая Хийп“ на сцената ще излязат „СТЕНЛИ Live“. Станислав Сланев – Стенли (вокали), Иво Чалъков (китара), Стефан Попов (ударни) и Димитър Ковачев – Фънки (бас-китара) ще представят емблематични хитове на една от най-обичаните български групи – „Тангра“, както и авторски парчета. „Бъди какъвто си“, „Жулиета“, „Любовта, без която не можем“, „Нашият град“ са сред култовите родни класики, които формацията е подготвила от репертоара на „Тангра“. В програмата на СТЕНЛИ Live са включени още любими хитове като „Обсебен“, „Пътят към храма“, „Да летим над града“ и др.

Десетки хиляди фенове от цяла България се очаква да пристигнат за мега-концерта в Ямбол. За улесняване достъпа до централния площад и ефективно използване на паркинг-зоните, е въведена специална организация за насочване идващите на събитието.

Концертът на „Юрая Хийп“ в Ямбол на 2 юни се реализира с медийното партньорство на радио Z-Rock и Радио 1 Рок.