Близо 640 деца са посетили детските градини в Ямбол

Детските заведения на територията на община Ямбол отвориха врати на 1 юни при пълно спазване на противоепидемичните изисквания на Министерството на здравеопазването.

            639 деца от общо 2406 са посетили детските градини след възстановяване на работата им. Средният им брой в група е около 10 деца.

            „Целият персонал се справя без никакви затруднения. Спазен е броят на децата в група, като той не трябва да надвишава 12 деца. Надявам се родителите да се успокоят и в следващите седмици да има повече деца в детските градини“, заяви заместник-кметът Енчо Керязов при посещение в ДГ „Биляна“.

             Работата в детските заведения се осъществява при строго определени вътрешни правила, с които са запознати родителите на децата. Осигурен е персонал, който обслужва децата при приема и изпращането им, както и по време на игрите на открито. За всяка група е определена отделна площадка и е създадена добра организация, като всяка група влиза през различен вход,  извършва се старателно почистване и дезинфекция на помещенията и критичните точки в тях, на детските площадки, играчките се мият 2 пъти на ден.

            Очаква се постепенно да се увеличи посещаемостта на децата в детските градини.