Благотворителен бал на община Тунджа

По традиция, за десети път, Община „Тунджа“ ще организира през месец декември елегантна вечер Общинския благотворителен бал, на който ще събере отговорната бизнес общност в името на благородна кауза.

Средствата, събрани на благотворителния аукцион, се даряват за стимулиране на ученици и студенти от община „Тунджа” с високи постижения в образованието, изкуствата и спорта, а така също и за подпомагане лечението на нуждаещи се деца и младежи.

През тези девет години, с помощта на жителите и представителите на бизнеса, Общината е предоставила близо 252 000 лева за:

  • 9 годишни стипендии в размер на 1 200 лв. всяка;
  • 60 шестмесечни стипендии, общо в размер на 19 200 лв.;
  • 9 стипендии по волята на дарител, общо в размер на 9 000 лв.;

– 1 569 деца са получили еднократно финансово стимулиране от 50 до 200 лв., общо в размер на 149 298 лв.;

– финансово подпомагане на 17 деца и младежи с изявени дарби с общо 13 700 лв.;

– 31 890 лв. за лечението на 13 деца и младежи.

Уверени, че всеки жест на щедрост има значение, ви каним да се присъедините към десетото издание на нашия Общинския благотворителен бал.

Когато даряваме заедно, можем да постигнем много.

Събитието ще се проведе на 14 декември, 2017 година, от 19.00 часа, в комплекс „Екатерина”, с. Веселиново и ще бъде съпроводено с благотворителен търг, базар на ръчно изработени сувенири и кулинарен щанд с  домашно приготвени, традиционни, кулинарни шедьоври.

Простичките неща в живота като това да имаш семейство, да ходиш на училище, да имаш работа и възможност да пътуваш, не са възможни за много хора.

Много деца и младежи от общината разчитат на хората с добри сърца, за да им се случат тези простички неща. Екипът на общината работи всеки ден, за да се увери, че те са обичани, подкрепяни, образовани и ценени. Всяко дарение е от значение, защото променя човешки съдби!

Нека в навечерието на Рождество Христово, сърцата ни се изпълнят с топлота и обич, с благодарност и уважение. Защото Коледа е надежда и обещание за щастие и добри дела!

… Защото, за да повярваш в доброто – трябва да започнеш да го правиш!