Баскетболният тим на Ямбол победи като домакин отбора на „Черно море“ – Варна

Баскетболен клуб „Тунджа“ Ямбол победи като домакин отбора на „Черно море“ – Варна с 97:91 точки в мач от 11-ия кръг от програмата на Националната баскетболна лига.

Срещата започна добре за ямболските момчета, които след 10 минути игра натрупаха солиден аванс от 15 точки. След по-слаба втора част варненци намалиха разликата до само 5 точки, но след паузата баскетболистите на Ямбол отново доминираха и влязоха в заключителната част с преднина от 11 точки. До края на срещата доминиращият отбор беше този на гостите, но това не бе достатъчно, за да достигнат до обрат.

По 22 точки за успеха на Ямбол вкараха Тадж Ридли и Джеремaя Пейдж.

По инициатива на ръководството на Баскетболен клуб „Тунджа“ – Ямбол приходите от срещата, около 1600 лева, събрани чрез вход и поставени дарителски кутии в зала „Диана“, са предоставени за лечението на 4-годишния Димитър от Ямбол, болен от левкемия. Припомняме, че Община Ямбол също се включи в дарителската кампания за Димитър, като дари 10 000 лева от кампанията „Подай ръка – спаси живот“, а по решение на Общински съвет – Ямбол в последното си заседание за годината беше отпусната еднократна финансова помощ на майката Катя Иванова в размер на 3600 лева.

Всеки, който желае, също може да се включи в дарителската кампания в помощ на малкия Димитър.