Атракционен парк за екстремни спортове ще изграждат в Ямбол

Атракционен парк за екстремни спортове (скейт, ролери, тротинетки и BMX велосипеди) да бъде изграден в гр. Ямбол предвижда проект на общинската администрация. На днешното си заседание общинските съветници подкрепиха единодушно предложението на кмета Валентин Ревански с проекта да се кандидатства пред Министерството на младежта и спорта по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти.

Припомняме, че през изминалия мандат бяха изградени и обновени 21 комбинирани спортни площадки за баскетбол и футбол, 5 фитнес площадки на открито, основно ремонтирана беше лекоатлетическата писта на стадиона, отворен за всички граждани след пълно саниране е и общинският плувен басейн в к-с „Златен рог“. В резултат на подобрената материална спортна база с близо 90 процента са се увеличили децата и младежите, които вече спортуват в спортните клубове в Ямбол. Това сочи сравнението между официалните статистически данни за регистрираните организации, спортуващите и картотекираните състезатели за 2019 и 2023 г. Със съдействието на общинското ръководство от 2020 г. насам са лицензирани и новосъздадени 12 спортни клуба.

Подобряването на материалната база за масов и професионален спорт в града, изграждането на нови детски площадки, за да могат най-малките жители да играят на открито в по-приветливи и модерни пространства, които подпомагат развитието на децата и същевременно дават възможност тяхното свободно време да преминава в безопасна, забавна и образователна среда, ще е един от приоритетите на общинското ръководство и през този мандат, обясни заместник-кметът Васил Александров.

На днешното заседание бяха попълнени постоянните комисии на Общинския съвет. За заместник-председател на съвета беше избран Атанас Илчев.