Ямбол ще почете Деня на Независимостта с две изложби и концерт

   

Община Ямбол ще отбележи с две изложби и концерт 22 септември – Ден на Независимостта на България.          

В 10:00 часа ще бъде открита изложбата „Ямбол“ на Ямболската фотографска общност на централната алея в Градския парк, до паметната плоча на загиналите съветски войници. Фотографиите ще се продават, а средствата ще постъпят в банковата сметка за построяването на паметник на Васил Левски в града.

В 12:00 часа ямболци ще присъстват на откриването на още една експозиция – „Българската Независимост“ на Държавна агенция „Архиви“, която ще бъде подредена на улица „Георги С. Раковски“ пред зелените площи срещу Регионална библиотека „Георги Раковски“.

В 17:00 часа почитателите на музиката ще имат възможност да гледат  празничен концерт на Духов оркестър при НЧ «Съгласие – 1862» – Ямбол, който ще бъде излъчван онлайн на страницата на Община Ямбол във Фейсбук:

https://www.facebook.com/yambolofficial .

            Празничният 22 септември ще бъде Ден на отворени врати за Музея на бойната слава и за Регионалния исторически музей – от 09:00 часа до 17:00 часа, в Археологически резерват „Кабиле“ – от 09 часа до 18:00 часа, в Културно-информационен център „Безистен“ – от 10:00 часа до 17:00 часа, както и в Художествена галерия „Жорж Папазов“ – от 10:00 часа до 16:00 часа.

            Събитията в празничната програма са съобразени с въведените противоепидемични мерки на територията на Република България от Министерството на здравеопазването.