Ямбол стана домакин на първото състезание по трибой „А1 Атлетика за младежи“

Първото по рода си състезание по трибой „А1 атлетика за младежи“ се проведе на новата лекоатлетическа писта на стадион „Тунджа“ в Ямбол.      

В него взеха участие над 53 картотекирани в Българската федерация по лека атлетика спортисти, идващи от над 12 града от цялата страна, родени в годините от 2010 до 2012 включително.

На откриването присъства заместник кметът на Ямбол Енчо Керязов и Антон Бонов от Българската федерация по лека атлетика.

„Радваме се, че Ямбол вече има възможността да бъде домакин на подобни състезания. Работим усилено, за да покажем, че в нашия град спортът е издигнат до много високо ниво и когато виждаме резултатите няма как да не сме доволни. Пожелавам успех на състезателите и нека по-добрите победят!“, каза Енчо Керязов и даде символичното начало на надпреварата.

При момчетата на първо място се класира Йоан Радев от „Атлетик“ – Хасково.  След него, на втора позиция, се нареди Кирил Хрелков от Спортен клуб „Атлет 2004“ – Поморие, а на третата позиция остана Никола Делчев от „Атлетик“ – Хасково.

При момичетата Мария Караиванова от Спортен клуб по атлетика „Пендарева“ – Казанлък грабна златото, а Димана Бабамова от Спортен клуб по лека атлетика се поздрави със среброто. Бронза остана за Александра Бозукова от „Берое“ – Стара Загора.

Отличията бяха връчени от кмета на Ямбол Валентин Ревански, заместник-кмета на Ямбол Енчо Керязов и заслужилия майстор на спорта Тотка Петрова. За участниците организаторите бяха подсигурили и множество предметни награди.

Това беше първото спортно събитие, част от програмата на „Ямбол-рън“ 2023. Днес, 17 март, в пространството пред сградата на Община Ямбол, ще се състои занимание по „Детска атлетика“. В неделя, на 19 март, идва ред и на най-голямото събитие – Третият лекоатлетически пробег „Ямбол-рън“ 2023. Той ще стартира от 10:00 часа в лесопарк „Боровец“.