Ямбол се сбогува с легендарната зала „Диана“

Ямбол се подготвя за сбогуване с легендарната зала „Диана“ такава, каквато я познава баскетболна България. Причината е свързана с основния ремонт на съоръжението, който ще стартира в началото на април. Това обявиха от клуба в социалните мрежи.

Зала „Диана“ е построена през 1964 година и разполага с капацитет от 3000 седящи места. Съоръжението се използва предимно от баскетболния отбор и всички подрастващи формации на „непреклонните“. През годините хората залата са ставали свидетели на паметни мачове на мъжкия тим, включително и в Европа. На това легендарно място се провежда и финалът за Купа „Лиляна Ронкети“ между Марица Пловдив и Левски-Спартак през 1979 г., както и още вълнуващи мачове на мъжкия национален отбор по баскетбол. 

Ето какво написаха от Баскетболния клуб: 

На Ямбол предстоят четири поредни домакински мача – последните четири от редовният сезон 2023-24. Тези четири домакински мача са и последните на Диана Арена преди започването на нейният основен ремонт в началото на април.
Приканваме нашите верни фенове да напълним фамозната арена за тези двубой на Ямбол. За последно да се насладим на елитен баскетбол от Сезам НБЛ преди основната реконструкция на залата. След нея нищо няма вече да е същото. Няма да я има старата баскетболна настилка, на която са се изиграли толкова паметни мачове. Няма да ги има старите дървени седалки, които сме търкали години на ред на мачовете на любимия отбор. Впечатляващо електронно табло ще регистрира победите ни. За много от нас това е с голяма сантиментална стойност. През следващите сезони ще се играят баскетболни мачове на едно модерно спортно съоръжение, с което ще се гордеем.
Нека за последно напълним добрата стара зала „Диана“ за тези четири мача и подкрепим така както само ние можем баскетболният ни отбор.
6 март – срещу Миньор Перник
9 март – срещу Академик Пловдив
23 март – срещу Левски София
27 март – срещу Шумен
Очакваме ви!