Ямбол и Сливен ще съберат съпричастни на кампанията „От любов към живота“

Двата концерта са организирани в подкрепа на жените, борещи се с рака на гърдата

С думите „Предварително ти благодаря, защото да даряваш е взаимност!“ ще се проведат благотворителни концерти в Ямбол на 20 ноември (понеделник) и в Сливен на 23 ноември (четвъртък). На сцената на Зрителна зала, Ямбол, от 19.00 часа безвъзмездно ще се изявят редица певчески и танцови състави от града, а специално участие ще има Славка Калчева.

В Сливен пък всички готови да подкрепят каузата могат да заповядат от 19.00 часа в зала „Сливен“, където ще имат удоволствието да се насладят на изпълнението на редица самодейни състави от града.
Всеки, които желае да се наслади на концертите и да бъде част от кампанията, може да закупи покана, към която ще получи розов благотворителен продукт. Стойността на поканата е 10 лв и може да се поръча на телефон 0882395025. Живеещите в Ямбол също така могат да поръчат поканата си в офиса на Avon, намиращ се в Сити Център, офис 14. За жителите на Сливен, покана може да бъде поръчана и в офисът на Avon на улица Лъдженска 8.
100% от печалбата от розовите благотворителни продукти, Avon традиционно дарява на партньора си в България – фондацията „Една от 8“. Събраните средства отиват в подкрепа на жените, борещи се с рака на гърдата и техните семейства. Те ще продължат да получават безплатна психологическа, юридическа, информационна и практическа помощ.
В сърцето на тазгодишната кампания „От любов към живота“, която се провежа за 16-та поредна година, са Посланиците на хуманността. 20 дами, които със своята енергия и ентусиазъм допринасят посланието на кампанията да достига до повече хора. Организаторът на концертите в Ямбол и Сливен е именно един от посланиците – Ивелина Георгиева със съдействието на Зонален мениджър Милена Атанасова.
Подобни блоготворителни концерти бяха организирани и в Пловдив, Хасково, Варна, Казанлък, Варна, Петрич, Благоевград, а в Търговище тепърва предстои.
На специалния сайт – www.thankyou.bg, който беше създаден тази година, може да научите всичко необходимо за кампанията „От любов към живота“. Как да я подкрепите или пък да прочетете полезни съвети и препоръки за превенция и профилактични самопрегледи.

За Avon:
Avon е компанията, която вече 130 години застава зад красотата, иновациите, оптимизма и преди всичко – в подкрепа на всяка жена. Продуктовата линия на компанията включва добре познатите козметични серии AvonColor, ANEW, Skin-So-Soft, Advance Techniques и други. Avon предлага продуктите си чрез над 6 милиона активни независими Представители, които оперират в около 70 държави по целия свят. Повече за Avon и продуктите може да научите на www.avon.bg, както и на Facebook страницата на компанията – https://www.facebook.com/AVONbulgaria.

За кампанията на Avon срещу рака на гърдата в България:
Благодарение на последователните усилия на Аvon информираността по темата и достъпната ранна диагностика на рака на гърдата непрестанно нарастват. За 16 години в рамките на кампанията „От любов към живота” са дарени близо 1 500 000 лв., осъществени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Броят на заболелите у нас е над 46 000, а всяка година регистърът бива допълнен с близо 3800 нови случая. Усилията на кампанията до този момент са насочени предимно в посока профилактика на българката, защото ракът на гърдата е лечим, ако бъде открит навреме.