Ямбол е големият победител в Годишните награди в туризма

Кметът на Ямбол Георги Славов получи най-голямото отличие в Първите годишни награди в туризма, организирани от Министерството на туризма. Призът бе даден за Тракийския и античен град „Кабиле“, който спечели надпреварата в специалната категория „Изборът на българите“. Наградата му бе връчена от министър Николина Ангелкова по време на вчерашната церемония в Централния военен клуб в столицата.

Археологическият резерват край Ямбол спечели най-висока подкрепа при он-лайн гласуването, в конкуренция с общо 150 туристически обекта в цялата страна. Тракийският и античен град „Кабиле“ привлича посетители с обновената си инфраструктура и атрактивни исторически възстановки от времето на траки и римляни. От началото на 2016 г. досега обектът е посетен от близо 11 200 души.

 „Тази награда е изключително ценна за нас, именно защото отразява оценката на хората. Тя е показателна, че усилията, които полагаме за развитие и утвърждаване на Античния град „Кабиле“ като една от водещите туристически атракции в България, дават резултат. Благодаря на всички, които са ни подкрепили!“, изтъкна кметът Георги Славов. Той допълни, че Ямбол е единственият град с два обекта в топ 10 при избора на хората – на 7-ма позиция е класиран и Регионалният исторически музей.

Годишните награди в туризма са признание за усилията на общините и туристическия бранш за успехите ни в тази област през годината, изтъкна по време на церемонията министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова. Целта им е да насърчат всички онези, които работят неуморно, за да направят страната ни още по-привлекателно място за туризъм, допълни Ангелкова.