Ямболският храм „Успение на Пресвета Богородица“ с престижна награда в националния конкурс „Сграда на годината 2016“

Новопостроеният храм „Успение на Пресвета Богородица“ в Ямбол бе отличен с престижната награда „Сграда на годината“, в категория „Сгради паметници на културата“ на официална церемония вчера в столицата.

За принос в изграждането на църквата статуетка и грамота от Националния конкурс „Сграда на годината 2016“ бяха връчени на кмета на Ямбол Георги Славов, Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий, строителния предприемач Кольо Колев и посмъртно на арх. Любомир Семерджиев.

„Тази награда е особена чест и признание за Ямбол“, изтъкна кметът на Ямбол и припомни, че това е първият новопостроен православен храм в града от 128 години насам.

Националният конкурс „Сграда на годината“ е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата и всяка година  отличава най-добрите постижения. Той се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп, под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и с подкрепата на браншовите организации в областите на проектирането и строителството – КСБ, КАБ, САБ, КИИП.

Церемонията по награждаване на лауреатите на тазгодишното издание на конкурса ще бъде излъчено по Българската национална телевизия на 17 декември от 15.30 часа.