Ямболската атлетка Полина Тодорова заминава за Европейски шампионат в Хърватия

 

    Талантливата ямболска атлетка  Полина Тодорова отново е сред избранниците, които ще представят България на Европейския отборен шампионат за мъже и жени във Вараждин, Хърватия на 10 и 11 август. Възпитаничката на треньорите Галина и Йордан Атанасови от КЛА “ Тунджа“ вече е в София и заедно с останалите атлети от националния ни отбор утре ще лети за участие в състезанието. 

   Поли, която е сред най-добрите български атлети, намери място в представителния тим след серия успешни стартове в националните шампионати. В първенствата за мъже и жени тя затвърди името си като една от силните бегачки на 400 и 800  и заслужено се окичи с нови медали. Ямболската атлетка беше в състава, който представи страната ни на Европейските игри за мъже и жени през месец май в Минск. 

    България е във втора лига заедно с отборите на Австрия, Хърватия, Кипър, Дания, Естония, Грузия, Израел, Латвия, Люксембург, Малта и Словения.

  Полина Тодорова ще бъде част от българската щафета 4х400 м  заедно с Надежда Рачева, Кристина Борукова и Габриела Георгиева. 

Успех, Поли! Успех български атлети!