Ямболлия спечели 2000 лева от Лотарията на НАП с касови бележки

Ямбол на първо място в страната по регистрирани фискални бонове

Иван Балев – така се казва късметлията, спечелил месечната награда от 2 хиляди лева от лотарията на НАП с касови бележки. Ямболлията работи като оператор на цифрови машини и е на 42 години. Цялото самейство са събирали и регистрирали над 2 хиляди фискални бона, за да дадат по-голям шанс на късмета До сега за участие във втората част на популярната игра на данъчните, жители на Ямбол и областта са регистрирани 462 хиляди фискални бонове на обща стойност 5, 5 млн. лв. Над 15 000 от вече регистрираните бележки са от ПОС терминал. Фискалните бонове, записани в играта досега, са на обща стойност 360 млн. лв., а средно от старта на Лотарията един участник регистрира по около 359 касови бележки. Най-активни са участниците от Ямбол с по 438 бележки на човек, изпреварвайки през последните седмици Видин – със средно регистрирани по 431 фискални бона на участник.
Лотарията с касови бележки набира популярност и в социалната мрежа Фейсбук. Там страницата на играта – https://www.facebook.com/kasovbon, има близо 5 200 последователи и 4760 харесвания от регистрирани потребители.
Тази година късметлиите ще бъдат обявявани не само на официалния интернет сайт на Лотарията – kasovbon.bg, но и на специално създадената във Facebook страница https://www.facebook.com/kasovbon/. В социалната мрежа потребителите могат да следят последните новини около играта и да задават своите въпроси.
Голямата награда в тазгодишното издание на Лотарията е 50 000 лв. 2000 лв. ще дават данъчните всеки месец на един щастливец, регистрирал печеливша касова бележка. Всяка седмица някой ще печели и предметна награда на стойност приблизително 1000 лв. Двойно по-голям шанс за спечелване на награда имат участниците, които са плащали с банкова карта и, освен касовата си бележка, са запазили и регистрирали бележката от ПОС терминала.
„Надявам се да мога да връча на късметлия от Ямбол и голямата награда“, пожела Мария Андреева в.и.д. началник отдел „Услуги за клиента“.
В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.