Юбилейна сребърна монета и парична премия за Божидар Андреев от кмета на Сливен

 

„Реших да изкарам диплома, НСА ще запиша, ще завърши треньорство и ще помагам на моя настивник Пламен Братойчев“, каза Божидар Андреев, бронзов олимпийски медалист във вдигането на тежести от Олимпиадата в Париж 2024. Двамата с Братойчев бяха посрещнати в родния Сливен от кмета на общината Стефан Радев, предаде репортер на БГНЕС. 

Щангистът обяви още , че не се отказва от спорта, но ще обърне внимание на образованието си и бъдещата си треньорска дейност.

Градоначалникът им връчи юбилейни сребърни монети на символа на града „Стария бряст“ и парична премия в размер на 6000 лева. Пое и ангажимент да осигури апартамент за клуба, в който да бъдат настанявани младите спортисти, когато интерната на спортното училище затваря през лятото.

„Божидар обезателно трябва да почине поне два месеца, да се възстанови и след това се надявам да влязат новите категории, да бъдат упоменати олимпийските, тъй като четири от тях ще бъдат олимпийски, четири само за световно първенство. Нас естествено ще ни интересува олимпийската категория. Аз се надявам да бъде 77 килограма и смятам, че ако така се завъртят нещата ще имаме отново участник на олимпийски игри“, заяви Пламен Братойчев. | БГНЕС

 

Юбилейна сребърна монета и парична премия за Божидар Андреев от кмета на Сливен