Шампионска титла и бронз за Ямбол от Ученическите игри

      Седмокласничката Христиана Дичева от ОУ“Любен Каравелов“ – Ямбол спечели днес златен медал на финалите на Ученическите игри по лека атлетика. На стадиона в Сливен възпитаничката на преподавателя Събина Ангелова беше безапелационна към своите съпернички и успя да финишира първа в една от най-трудните атлетически дисциплини – бягането на 400м. Хриси спря хронометрите с впечатляващо време –  63,62сек. и заслужено се изкачи на най-високото стъпало на почетната стълбичка. 

    Във финала на същата дисциплина петото място зае друга възпитаничка на ямболското училище. В конкуренция на 20 състезателки от 10-те най-добри училища в страната Траяна Чобанова пробяга дистанцията за 65,31 сек. и се нареди сред първите шест. 

     Втората радост за отбора на момичетата от  ОУ“Любен Каравелов“ дойде след щафетата 4х100м. В борбата за медалите на старт застанаха десет състава. С време от 55,07 сек. ямболският квартет – Станимира Христова, Селена Динева, Траяна Чобанова и Христиана Дичева, успя да се пребори за бронзовите отличия, допускайки пред себе си само отборите на София – 54 сек. и Плевен – 54,9сек. 

     В първия ден от ученическите финали  още един представител на ямболския тим намери място сред първите осем. Селена Дичева се класира шеста на висок скок и зае седмо място на 100м. гладко бягане. 

     Утре предстои надпреварата в дисциплините дълъг скок и тласкане на гюле. 

Успех на момичета!