Церемония по награждаване на изявени дейци на просветата и културата в Ямбол

На церемония в Културно-информационен център „Безистен“ кметът на Община Ямбол Валентин Ревански и заместник-кметът Енчо Керязов връчиха наградите по повод Деня на българската просвета и култура и славянска писменост.

„Днес най-голямото предизвикателство пред образователната система е свързано с подобряване условията на труд и възнагражденията на преподавателите.

Вашата професия винаги е била важна за всеки един от нас, защото качественото образование е една от основните предпоставки за развитието на всяко едно общество.

Aко искаме да имаме добри учители и в бъдеще, всички вие трябва да усещате нашето доверие! Авторитетът на българския учител трябва да бъде признат, за да може държавата да гарантира по-добра образователна система.“, подчерта в приветственото си слово кметът на Ямбол Валентин Ревански.

С  престижното отличие за образование и наука на името на Ради Иванов Колесов в категория „Гимназиален етап“ бяха отличени г-жа Валентина Попова-Енчева – старши учител по химия и опазване на околната среда в ПМГ „Атанас Радев и инж. Ангел Узунов – помощник-директор по административно-стопанската дейност в ПГТ „Иван Райнов“. В категория „Педагогически специалисти с ръководни функции“ с високия приз беше удостоена инж. Теодора Сулева – директор на Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии. За цялостен принос и дългогодишна дейност в областта на образованието награда на името на Ради Иванов Колесов получи г-н Димитър Чамов – старши учител по физическо възпитание и спорт в Езикова гимназия „Васил Карагьозов“. Колективната награда за преподавателски екип тази година беше връчена на НУ „Проф. Нойков“.

С почетен знак „Герб на Община Ямбол“ бяха удостоени: г-жа Стоянка Стефанова – старши учител по Музика и изобразително изкуство в ЕГ „Васил Карагьозов“, Йорданка Йорданова – магистър по начална и училищна педагогика, старши учител в ОУ „Николай Петрини“, Радостина Грозева – магистър по български език и литература, старши учител в ОУ „Николай Петрини“, Детска градина „Червената шапчица“ и Димитър Димитров – активен читалищен деятел.

Високото отличие за култура на името на Жорж Папазов ще бъде връчено на българския художник, график и илюстратор Иван Димов на Тържествената сесия на Общински съвет Ямбол в Деня на Ямбол – 8 юни, понеделник.