Цветан Казанджиев гостува на галерия „Средец“

От днес, 16 септември, галерия „Средец“ на Министерството на културата представя юбилейната изложба на художника Цветан Казанджиев. В експозицията, която се открива с вернисаж от 14 до 19,30ч., при спазване на всички противоепидемични мерки, публиката ще може да види живопис, графика, рисунка и акварел, дело на едно от, както го определя критиката – философски извисените и търсещи имена в съвременното изкуство. 

Според Иван Гранитски Цветан Казанджиев е колкото космополитен, толкова и национален творец. Председателят на Съюза на художниците Любен Генов споделя, че за художника Цветан Казанджиев „изкуството е постигната, но все още съществуваща цел… И средство. Средството да бъде. Да го има.“ 

Галерия „Средец“ предоставя възможност на всеки свой посетител до 2 октомври да изживее сам неповторимото докосване до образи и форми, да пътува в пространствата на автентичния абстрактен свят от споделени фрагменти от личната въображаема вселена на автора Цветан Казанджиев. 

Цветан Казанджиев е роден на 17 октомври 1960г. в Ямбол. Член на Съюза на българските художници, секция „Графика“, от 1989г. Негови графики за притежание на Националната галерия, Графичен кабинет – Варна, Арт музей- Полша, Арт музей – Испания, Dalarnasмузей – Швеция, както и на множество частни колекции в Япония, Гърция, Холандия, САЩ, Финландия, Франция, Полша и др. Цветан Казанджиев живее и работи в Ямбол. 

Участва в множество международни биеналета и триеналета на изкуството и графиката по света, както и в редица колективни и самостоятелни изложби у нас и в чужбина. Носител на множество награди от изложби и конкурси в България и на световната сцена та изкуството.