Футболистите на Иновативно основно училище „Петко Р. Славейков“ – Ямбол завоюваха второ място на финала на Ученическите игри

Възпитаниците на Иновативно основно училище „Петко Р. Славейков“ – Ямбол постигнаха изключителен успех във финалните състезания на Ученическите игри –  2022/2023, в които участваха отбори от цялата страна.

В групата от 5 до 7 клас талантливите футболисти на училището се класираха втори на републиканско по футбол в игрите, показвайки майсторство и спортен дух.

Последвалият успех беше отбелязан в училището и извън него. Кметът на Ямбол Валентин Ревански и неговият заместник Енчо Керязов поздравиха лично младите спортисти и изразиха признанието си към отличните постижения на учениците.

„Успехите на ямболските деца са истинска гордост за нас! Пожелавам ви още много победи,“ заяви кметът, поздравявайки футболистите. Той изрази благодарност и към треньора на отбора, чието постоянство в работата допринесе за отличния резултат.

Валентин Ревански благодари и на родителите на децата за тяхната неоспорима подкрепа: „Семействата играят важна роля за ентусиазма и желанието за победа, които децата показват на игрището.“

Успехът на младите футболисти от Иновативно основно училище „Петко Р. Славейков“ – Ямбол е пример за възможностите, които се откриват пред учениците, когато училището, родителите и треньорите работят заедно в подкрепа на развитието им!

Участието във финалните състезания, организирани от Министерството на образованието и науката и Министерството на спорта, е със съдействието на Община Ямбол.