Финално занимание от Лятно училище по плуване 2019

На 26 юли 2019г. с демонстративно финално занимание завърши обучението на 46 деца на възраст 7-11 години, включени във ваканционната програма за превенция на водния травматизъм „Лятно училище по плуване 2019”,  организирано от БЧК – Ямбол.

      Демонстрациите се превърнаха в празник за децата, техните родители и приятели, наситен с много положителни емоции, забавления и занимателни игри. Малките възпитаници показаха завидни знания, свързани с правилата за безопасно контактуване с водата в къщи, на плувния басейн, на плажа, в естествени води на сушата. Направиха демонстрация по оказване на първа помощ при удавяне на манекен.

      След това, умело демонстрираха плувни умения със и без помощни средства, усвоените плувни стилове, техники за оказване на помощ при воден инцидент със и без спасителни средства, изваждане на предмет от дъното на басейна. Най-добре представилите се получиха специални награди – шапки с логото  на Водноспасителната служба на БЧК.

       За своето старание всички деца получиха специални грамоти и книжки „Приятели с водата, връчени от Добриела Праматарова – специалист „Водноспасителна дейност“ в Секретариата на Областния съвет на БЧК-Ямбол.

       Кулминация на събитието беше огромна торта, изработена специално от „Виена стил“ ООД, на която децата се зарадваха най-много.

       За девета поредна година БЧК – Ямбол реализира  Лятно училище по плуване за най-малките, която е част от програмите за превенция на водния травматизъм сред деца, осъществявани от БЧК. Основната цел на програмата е изграждането на начални плувни умения за намаляване на риска от водни инциденти сред деца на възраст 7-11 години, чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники и придобиване на знания за опасностите при къпане и плуване и начините за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент. Продължителността на обучението е в 20 занимания, които се провеждат на плувния басейн в ПГ „Васил Левски” в град Ямбол.

       

   ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК-ЯМБОЛ