Финално занимание на Лятно училище по плуване 2020 на БЧК – Ямбол

На 11 август 2020г., с демонстративни занимания завърши обучението на 24 деца на възраст 7-11 години, включени във ваканционния проект за превенция на водния травматизъм  „Лятно училище по плуване 2020”,  организирано от БЧК – Ямбол.

      Финалното занимание протече в три етапа, като се превърна в малък празник, наситен с много положителни емоции и занимателни игри.

      През първия етап бе направен задължителният инструктаж за безопасно провеждане на заниманието.            

      През вторият етап, разпределен в две групи и с помощта на своите треньори, малките  възпитаници имаха възможност да покажат знания, свързани с правилата за водна безопасност на плувния басейн, на плажа, в естествени води на сушата, във и около дома. Направиха импровизирана демонстрация за оказване на първа помощ при удавяне.

       През третият етап под формата на състезателни игри, децата умело демонстрираха  усвоените плувни стилове със и без помощни средства, техники за оказване на помощ при воден инцидент със спасителни средства, изваждане на предмет от дъното на басейна. Победителите получиха специални награди – плувни очила „Джуниър“ на SPEEDO – световен лидер в производството на плувни артикули, предоставени от Дирекция „Водноспасителната служба“ на БЧК.

       За своето старание всички деца получиха „Синя грамота“, тениски и стикери, изработени от „АССА“ ООД – Ямбол, образователни  брошури, книжки „Приятели с водата“ и наръчник за родители „Дръж под око“ и почерпка – пастички с логото на „Водноспасителната служба“ на БЧК  от „Виена стил“ ООД .

       За десета поредна година Ямболската червенокръстка организация осъществява  Лятно училище по плуване за най-малките. Основната цел е изграждането на начални плувни умения и намаляване за риска от водни инциденти сред деца на възраст 7-11 години, чрез включването им в обучение по усвояване на основни плувни техники и познания за безопасно контактуване с водата, начини за оказване на помощ и самопомощ при воден инцидент. Елементарни способи за оказване на първа помощ при удавяне.

       Всички занимания се проведоха при стриктно спазване на противоепидемичните мерки за намаляване на риска от заразяване с коронавирус както сред децата, така също сред техните треньори.

       Ямболската червенокръстка организация изразява искрена благодарност за високия професионализъм и отговорно отношение на Георги Валентинов и Адриана Желева, които като треньори, за поредна година спечелиха любовта на децата и ги научиха на много полезни неща за тяхната безопасност. На родителите и възрастното обкръжение, които ни се довериха. На  „АССА“ ООД – Ямбол и „Виена стил“ ООД – дългогодишни партньори в дейностите на БЧК – Ямбол.  На г-жа Петя Сярова – Директор на ПГ „Васил Левски“ – Ямбол. Специални благодарности отправяме към екипите на ЕРА ТВ, DTV и всички електронни медии, за коректното медийно отразяване и популяризирането на Лятно училище по плуване 2020.         

 

 

                                                       ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК-ЯМБОЛ