Финални занятия на лятното училище по плуване

На 28 юли 2022г., с демонстративни занятия завърши обучението на последните две групи с деца на възраст 7-11 години, включени във ваканционния проект „Лятно училище по плуване и превенция на водния травматизъм 2023” на БЧК – Ямбол.

        С много ентусиазъм и старание, децата умело демонстрираха пред своите родители усвоените плувни умения със и без помощни средства.

        Всички деца получиха грамоти, образователни книжки „Приятели с водата“ и на тема водна безопасност.

        За своето постоянство, висока мотивация и напредък в обучението пет деца получиха специалните награди – плувни очила на SPEEDO, предоставени от дирекция „Водноспасителна служба“ на БЧК.  

        Общият брой на обхванатите деца през годините в тази уникална по рода си лятна програма за превенция на водния травматизъм, създадена от Ямболската червенокръстка организация е над 450. Програмата е успешно интегрирана по своеобразен начин и в други областни организации на БЧК.

        Ямболската червенокръстка организация изразява искрена благодарност към треньорите, за техния професионализъм и отговорно отношение към децата по време на обученията. Благодарни сме на родителите, които ни се довериха и изразяваха своето позитивно отношение през цялото време, като насърчаваха и подкрепяха децата си. Благодарим на всички деца за проявеното старание, постоянство и усмивки, с които ни даряваха при всяка наша среща.

 

                                                       ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК-ЯМБОЛ