Успехи за СКИ „Ямбол-99“

С два златни , два сребърни и един  бронзов медал се завърнаха състезателите от спортен клуб на инвалида „Ямбол – 99”  от турнира по тенис на маса и държавното първенство по бадминтон в Сливен, информира председателката на клуба Надя Александрова. Преди броени дни клубът беше и домакин на национално състезание по тенис на маса и вдигане на тежести. Добрата подготовка на ямболските състезатели по време на тренировъчен лагер в Равда се оказа изключително полезна и резултатите от нея не закъсняха.  На състезанието в Ямбол клубът завоюва призови места – Златомир Илков – 1 място на тенис на маса в 5 група. В същата група – 5 игра и Петя Михайлова,  която също достигна до златен медал. Злато спечели и Желез Атанасов в 6 група, а Иван Николов завоюва сребърен медал.При изключителна конкуренция до третото място дв 9-10 група достигна Иван Георгиев. Четвърто място постигна Георги Митев.

Най-добре от ямболските състезатели при вдигане на тежести и в трите опита се доказа отново Златомир Илков. Той е млад и надежден състезател, който тази  седмица ще участва в Държавно първенство по спортна стрелба в град Пловдив заедно с Иван Георгиев и Иван Николов.

 За завоюваните успехи СКИ „Ямбол 99” получи купа и плакети. Награда от зам.кмета на Ямбол Енчо Керязов получи и председателят на клуба Надка Александрова за своята 20 годишна неуморна работа. С плакет беше отличен Георги Киряков, който вече девет години получава приза спортист на годината при хората с увреждания.

СКИ”Ямбол 99” има и свой кът в изложбата, подредена в Безистена, посветена на 120 години организирано физкултурно движение в Ямбол.