Улица „Страхил“ в Ямбол се отваря за движение в двете посоки

Улица „Страхил“ в централната част на Ямбол става двупосочна по цялото си протежение. Промяната в движението влиза в сила от 19 ноември 2016 г. (събота). Изменението касае участъкът от ул. „Преслав“ до пл. „Стефан Караджа“. До сега движението там се извършваше еднопосочно – от „Преслав“ – посока изток. В обратния случай – от пл. „Стефан Караджа“ при пресичането с „П. Хитов“, водачите на моторни превозни средства трябваше да ползват обиколен маршрут по ул. Ст. Караджа“ и „5 януари“, за да се включат в централната артерия „Преслав“.

Въведената промяна е с цел облекчаване на трафика и осигуряване на по-бърз и лесен достъп до централната част на града. По този начин идващите към центъра по ул. „Вл. Заимов“ ще имат възможност да се придвижват както по бул. „Д. Благоев“, така и по отворената вече за двупосочно движение ул. „Страхил“. Изменението влиза в сила след обсъждане и гласуване в Комисията по безопасност на движението към община Ямбол.

За урегулиране на движението е монтирана допълнителна светофарна секция на кръстовището на ул. „Страхил“ и ул. „Преслав“, до сградата на ОД на МВР – Ямбол.

С оглед на промяната в движението, се предвижда входът на паркинга на ул. „Преслав“, непосредствено до кръстовището със „Страхил“ да бъде изместен откъм ул. „5 януари“.

%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d1%84%d0%b0%d0%b9%d0%bb