Три златни медала за боксов клуб „Априлец“

От 9 до 12 ноември в спортна зала „Орловец“, град Габрово, се проведе Държавният личен шампионат по бокс за младежи до 22-годишна възраст.

На ринга се осъществиха много зрелищни битки със силно тунджанско участие. В състезанието взеха участие общо 58 състезатели от 21 клуба, които се съревноваваха за отличията в девет категории.

Възпитаниците на боксов клуб „Априлец“, с. Бояджик, се завърнаха с три златни медала от първенството в град Габрово – това съобщи на днешната пресконференция в община „Тунджа“, треньорът Димитър Мутафов.

Европейският шампион Даниел Асенов завоюва златен медал в категория до 56 кг., а брат му Катин стана първи в категория до 60 кг. Златен медалист в тежка категория над 60 кг. стана Иван Мечков. В отборното класиране първи е боксов клуб „Априлец”. За пореден път първия в България лицензиран клуб по бокс от село доказа своята класа и професионализъм. Той е единствен и е уникално явление в българския спорт въобще.

Завоюваните успехи са благодарение на труда и високия професионализъм на всеотдайните треньори от фамилия Мутафови – заслужилият треньор Димитър Мутафов – почетен гражданин на Община „Тунджа“ и на неговия син Тодор Мутафов.

%d0%b8%d0%b7%d1%82%d0%b5%d0%b3%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d1%84%d0%b0%d0%b9%d0%bb