Три дни с интересна програма в Истанбул

Фирма,,Чапъра „съвместно с ТА,,Акса Туризъм „Истанбул 

организира 

тридневна екскурзия до Истанбул на 6,7 и 8 април при следната програма:

Първи ден

От 03:15ч. до 03:30ч. – събиране на групата пред Мин.баня и отпътуване за ГКПП Лесово –Хамзабейли.

Пристигане в Истанбул между 09:00 – 09:30ч.

Разглеждане на великолепния дворец ,,Долмабахче Сарай’’ – най-красивият дворец в Истанбул, наричан ,,Малкият Версай’’. /Пасажерите, които не влизат в двореца, ще имат възможност да се насладят на невероятната гледка към Босфора, пиейки чаша ароматно турско кафе или чай/.

Към 11:30ч. – романтична разходка с корабче по Босфора. Круизът ще даде възможност да се разгледат емблематични за Истанбул забележителности, разположени по протежение на красивия Босфор. Местен екскурзовод ще представи интересни исторически факти и събития.

Около 14:00ч. групата се отправя към историческия център – площад ,,Хиподрума’’, където се намират ,Египетският обелиск, Змиевидната колона и фонтана на Вилхелм ­­ІІ.

Посещение на Синята джамия – вход свободен.

Разглеждане на музея ,,Света София’’, двореца ,,Топкапъ Сарай’’ /само първия двор/. Следва пешеходна разходка до Капалъ чарши. Преминаване през главната Златна улица на чаршията и отправяне към хотела.

Настаняване на групата в хотел 3*. Предложения за турска вечер: Ресторант,,Ташхан’’ или ,,Гар Мюзикхол’’.

Втори ден

09:00ч. Групата потегля от хотела към парк ,,Емирган’’- парка на лалетата. Това е едно от най-красивите места в Истанбул, особено през пролетта. Фестът започва още в края на март. ,,Eмирган’’ е най-големият парк в Истанбул с много езерца, алеи, цветни пана, фонтани, исторически павилиони, превърнати в кафета и ресторантчета и мнооого лалета. В този парк се засаждат специално за фестивала над 1 850 000 лалета от 112 вида. В парка е устроен и пазар за цветя. Който посети парка в този период, в него ще остане незабравимо преживяване – обгърнати навсякъде от цветовете и аромата на пролетта.

Разходка из парка – 3 часа. Вход свободен.

По желание на групата посещение на небостъргача ,,Сапфир’’. Това е най-високата структура в Бизнес центъра на Истанбул. ,,Сапфир’’ е символ на модерния начин на живот в съвременните метрополиси и с елегантната си снага допринася положително за имиджа на града. Асансьорът бързо ще Ви отведе до най-горния етаж на височина 261м. от земята. Следва изненада!

Свободно време.

Трети ден

09:00ч. Посещение на новооткритата и реставрирана църква ,,Св.Стефан’’, наричана още Желязната църква. Присъствие на празничната света литургия, по случай Великден. Около10:30ч. групата отпътува за аквариум ,,Тюркуазо’’ и посещение на търговски център ,,Форум Истанбул’’.

14:00ч. Отпътуване за България.

Цена:170лв.

Цената включва:Транспорт, 2 нощувки, 2 закуски, заплащане на местен екскурзовод на български, водач по време на цялото пътуване.

Цената НЕ включва:Входни такси за музеи, круиз по Босфора, посещение на небостъргача ,,Сапфир” и посещение на аквариум ,,Тюркуазо’’.

За информация и записвания: 0897 987 305 – Даниела Мирчева