Стрелба, бой и карнавални костюми на изборите в Турция

Двама души загинаха днес при инциденти в Диарбекир и Бурса по време на местните избори в Турция, предават местните медии. Товасъобщи БТА. При сбиване между две групи в югоизточния окръг Диарбекир, загина един човек и 12 бяха ранени. Гражданите са влезли в пререкание заради избора на местен кмет. Спорът бързо прераснал във въоръжен конфликт, като хората са се замеряли с пръти, камъни и са открили стрелба, информира в. „Сьозджу“. Двама от ранените са в тежко състояние. Всички пострадали са хоспитализирани. По информация на местната медия „Диярбакър йени гюн“ стрелба е била открита и по екип на Анадолската агенция, дошъл да отрази конфликта в Диарбекир. Журналисти от агенция Демирйорен са успели да се скрият от разгневената тълпа в линейка, съобщава в. „Сьозджу“.
В западния окръг Бурса един местен жител е бил убит, а двама души, включително тригодишно дете, са ранени при друг конфликт. Причината за конфликта е била разногласия по партийна линия.
Снимки, разпространени онлайн, пък показаха, че някои са отишли да гласуват с костюми. В избирателните секции се появиха космонавт, спайдърмен и римски император. Друг мъж пък отиде да гласува с папагала си.
dnes.bg