Стели – от Ямбол до Америка

Тя е Стели. Млада, упорита и търсеща нови предизвикателства, които да обогатят не само знанията й, но и да помагат да трупа жизнен опит. Следвайки мечтите си  стига до Америка. Така вече няколко месеца ямболското момиче работи по специална програма в най-старата издателска кампания в Щатите – Southwestern Advantage.

      Научава за тази програма от своя приятелка, допада й идеята и решава да пробва. Следват дълги интервюта, на които Стели се справя блестящо и това й отваря вратите към страната с неограничените възможности. Така през юни пристига в Кент, щата Вашингтон и започва да ръководи свой местен малък бизнес според изискванията на  издателската компания. Това включва предлагане от врата на врата  на образователни книги и онлайн услуги за деца – от най-малките  бебета  до студентите в университета. Целта  е да се  помага децата да наваксат, ако са пропуснали нещо или  да спестят време от домашни.

„Може би и една от причините, заради които заминах беше, че е нещо различно и е свързано с помощ за хората. Прекрасен опит – срещаш се с какви ли не хора от различни държави. За 4 седмици имах възможността да общувам  с хора от Сомалия, Камбоджа и много други. Тази работа ми помага да развивам  умения, които ще ми бъдат от полза в живота” , споделя Стели, която освен, че е от активните млади доброволци на Червения кръст, е и студентка по психология в Нов български университет.

    Далеч от Ямбол усеща колко много й липсва семейството,  приятелите. „Но мога да кажа, че тук времето лети бързо. Не усещам как  минава, защото когато наистина си фокусиран в работата си и се стремиш да помогнеш на повече хора в образованието им, часовете преминават неусетно”,  пише Стели.

    До завръщането й остават близо два месеца, но тя знае, че престоят й зад граница е за добро.