Стартираха събитията свързани с третия лекоатлетически крос „Ямбол-рън“ 2023

С пресконференция, в която взеха участие заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов, председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков и Антон Бонов от Българската федерация по лека атлетика, стартираха събитията от програмата на лекоатлетическия крос „Ямбол-рън“ 2023.

„Радвам се, че за трета поредна година Ямбол ще бъде домакин на лекоатлетическия крос „Ямбол-рън“. Това състезание се превърна в емблема на нашия град от спортна гледна точка и се надяваме занапред то да продължава да се утвърждава още повече.“, заяви заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов.

          Председателят на Общински съвет – Ямбол Антон Шиков допълни, че към програмата на „Ямбол-рън“ 2023 ще бъде добавен и още един 5 километров пробег, който ще се състои на 18 март, събота, от 10:00 часа, с начална точка спортна зала „Диана“. В него отново възможност да вземат участие ще имат всички любители на спорта.

          Антон Бонов от БФЛА благодари на Община Ямбол за доброто съдействие относно организирането на мероприятията и изрази задоволство, че „Ямбол-рън“ придобива все по-голяма популярност сред населението в града.

          Малко по-късно днес се състоя и семинар по „Детска атлетика“, в който взеха участие учители по физическо възпитание и спорт от различни ямболски училища. В него се обсъдиха актуални теми и въпроси от областта на спорта при подрастващите.

          Пълна програма на събитията касаещи „Ямбол-рън“ 2023 може да видите в сайта на община Ямбол.