Станчо Ставрев: Когато заедно носим „Тунджа“ в сърцата си

Започнахме изнесените приемни в тунджанските села. Най – голямата мотивация в работата е да чуеш мечтите и проблемните на хората, да усетиш желанията и тревогите им. Да споделиш своята човешка и професионална съпричастност.
Със заместник – кмета Тодор Налбантов и с общинския съветник Евгени Пенев посетихме селата Челник и Победа.
Убедихме се лично в добрата работа на майсторите, които ремонтират читалището в Челник. Обещахме да осигурим качествено медицинско обслужване в селото чрез една от общинските услуги. Жителите поискаха още младежки клуб, изместване на част от водопровод и ремонтни по уличната мрежа. Поканиха ни в дома си приятели и колеги – семейството на Димитрина и Драган. Тя – дългогодишен секретар на местното читалище, той – бивш служител в отдел „Местни данъци и такси“ и кмет на селото, сега и двамата пенсионери, които носят „Тунджа“ в сърцата си.
С дъхава погача, с народна носия и благи слова ни срещнаха в Победа. За новия Клуб на пенсионера, за нуждата от работата, от по – добра инфраструктура и за ремонт на здравната служба говорихме с хората. За проблемите на животновъдите и на земеделските производители беше още разговорът.
И в двете села кметовете са млади момчета, отдадени на родния край, които живеят и работят с ритъма на местната общност.
Няма как да не се получат нещата, когато ЗАЕДНО носим „ТУНДЖА“ в сърцата си