Спортни танци на световно ниво

Над 400 състезатели се включиха в Международния турнир Diana Cup и Държавното първенство по спортни танци в Ямбол
 
Едгард Маркос и Алина Новак от Полша спечелиха титлата от международния турнир по спортни танци Diana Cup 2022г. в категорията над 19-годишна възраст. Състезанието се проведе в спортна зала „Диана“, като участие в него над 230 танцьори от различни части на света.
На втора позиция остана двойката от Словения Винченцо Чуанезе и Анна Екарт. Третото място завоюваха двойката от България Димитър Дросев и Паула-Ева Баканавичуте.
Журито бе съставено от световноизвестни международни професионалисти от Италия, Германия, Израел, Франция, Молдова, Полша, Словения, САЩ, Украйна, Румъния.
 
Ангел Свирков и Елена Калчева от Клуб по спортни танци „Тандем“- Ямбол станаха Държавни шампиони в категорията юноши младша възраст в латиноамерикански танци и многобой на провелото се паралелно с международния турнир Държавно първенство по спортни танци, отново в зала „Диана“.
В него се включиха над 180 състезатели от лицензирани спортни клубове в България. Категориите бяха разделени от 7 до 35-годишна възраст различни стилове танци, като латиноамерикански танци, стандартни танци и многобой.
Държавни шампиони в категория сеньори латиноамерикански танци станаха Стефан Дончев и Лиляна Байлова от клуб по спортни танци „Тандем Тунджа“ – село Кукорево.