Славим делото на народните будители

    В СУ“Д-р П. Берон“ организираха редица мероприятия, посветени на 1 ноември – Ден на народните будители.
Тържеството откри директора на училището Васил Гаджуров. Той акцентира на значението на празника и защо трябва да славим делото на народните будители. На фона на презентация, учениците от 5 клас с класен ръководител Иванка Новакова рецитираха стихове в прослава на народните будители. С кратка биография представиха народните герои и будителите от родния край.
Кът с ликовете на народните будители и табло с жените – будители изработиха ученици под ръководството на Янка Микова.
В чест на празника за учениците бяха организирани и спортни мероприятия. В традиционния крос участваха ученици от 1 до 8 клас, които се състезаваха в 3 възрастови групи. На тържеството всички победители получиха грамоти и награди .
   Много емоции изживяха учениците от 1-4 клас в състезанието по народна топка между отбори по класове, сборни отбори от класовете и отборите на момичета и момчета. Не по-малко интересни бяха и забавните игри между смесени отбори за бързо бягане и ловко подаване на топка над глава и между крака. В оспорван футболен мач се срещнаха отборите на 6 клас и 7-8 клас. Момичетата от 5-8 клас се състезаваха в стрийтбол, а по класове си организираха забавни игри.