Седемнадесето областно ямболско изложение за пчелни и местни продукти 

Седемнадесетото областно ямболско изложение за местни и пчелни продукти, което ще се състои на 28.3.2024 г. (четвъртък) на пл. „Освобождение“ в гр. Ямбол.

За пръв път участие ще вземат двама пчелари от ямболско, които произвеждат мед и пчелни продукти в с. Добрич, общ. Елхово и с. Калчево, общ. Тунджа. В допълнение на тях, участие в това изложение ще вземат и: най-новата мандра в Ямболско – Мандра Ситос, от с. Ситово, община Болярово, както и трима местните винопроизводители – Винарска изба „Вила Меден“ от с. Меден кладенец, ЗП Росица Стоева от с. Иречеково и Винарска изба „Лозенец“ от с. Лозенец. Редовните участници-пчелари от общините Болярово, Елхово, Стралджа и Тунджа отново ще зарадват ямболци с богатото си разнообразие от качествени мед и пчелни продукти. На изложението ще могат да бъдат намерени и лавандулови продукти от с. Гълъбинци, община Тунджа, както и пресни и сезонни зеленчуци на младото семейство Петрови също от с. Гълъбинци. Биологичните брашна, семена и олио, които се произвеждат в с. Симеоново, общ. Тунджа, също ще бъдат на познатото място на 28-и март на вниманието на жителите и гостите на гр. Ямбол.

Седемнадесетото областно ямболско изложение за местни и пчелни продукти се организира от  фондация „Ямбол – вкус и традиции“ в партньорство с Община Ямбол и Ямболската търговско-промишлена палата.

Вярваме, че това вече утвърдено събитие помага на потребителите да създават контакт  с утвърдени и нови местни производители и ценят, търсят и консумират местни продукти. Събитието е важно и за производителите от територията на Ямболска област, защото им дава видимост и възможност да създадат трайна мрежа от ценители на своите продукти.   

Ще се радваме, ако посетите и популяризирате събитието сред членовете на поверения Ви екип и те посетят изложението, което ще продължи от 08:00 до 18:00 ч. на 28.3.2024 г. (четвъртък) на площад „Освобождение“ (пред Безистена) – южна страна, приканват организаторите.